Honda Civic Type R

Tekniset tiedot:
     Tietokanta 4-sylinterinen DOHC i-VTEC 1998cc
Huippunopeus: 235 km/h
Kiihtyvyys: 0-100 km/h: 6,8 s
Kulutus: 8,9 l/100 km (yhd.)
Teho: 200 hv

 
    Linkit - Palvelut
Linkit
Kerro Kaverille
Lähetä E-kortti
Autovaraosat.com
Arkisto / kuvat
Lataukset
Pääsivulle

Hondan uutuus Civic Type-R on kaikessa komeudessaan varsin mahtavan ulkonäön omaava auto, joka muistuttaa lähes kilpa-autoa. Nuorekas auto jossa iäkkäämpikin ihminen kokee itsensä jälleen nuoreksi vauhdin hurmassa.

"Kilpuria" liikuttaa uusi i-VTEC moottori josta irtoaa hevosvoimia hulppeat 200 ja sadan kilometrin tuntivauhti saavutetaan vajaassa seitsemässä sekunnissa. Tähän kun lisätään huippunopeus 235 km/h niin jopa V6- ja V8 moottoreilla varustetut autot saavat kovan haasteen. Moottorin erikoisuus piilee kierrosten määrässä, kun kierrokset ovat alle 6000, auto käyttäytyy normaalisti vakiomallisen civicin tavoin, mutta kun kierrokset nousevat 6000:n yli, alkavat neljä sylinteriä tehdä työtään täysillä ja maisema alkaa vaihtua. Lisäksi Type-R:n 2-litraisen moottorin kulutus jää sadalla kilometrillä yhdistetyssä ajossa alle yhdeksään litraan.

Vaihdelaatikosta löytyy kuusi tiheäportaista pykälää ja vaihteenvalitsin sijaitsee kojelaudassa. Auton ajo-ominaisuuksia on parannettu vahvemmilla jousilla, kallistuksenvaimentimella sekä iskunvaimentimilla. Koria on lisäksi madallettu ja jäykistetty. Luonnollisesti myös jarrujen tehoa on täytynyt lisätä suorituskyvyn kasvun myötä ja se on hoidettu suurentamalla jarrulevyjen kokoa. Civic Type-R on kerännyt runsaasti kehuja ja hyviä arvosteluja ympäri maailmaa eikä syyttä sillä onhan auto kaiken näyttävyytensä lisäksi myös tehokas ja turvallinen. Kukapa ei tällaista pakettia talliinsa ajaisi.

    Automaailma.com
Yhteystiedot & Info
Käyttöehdot
Mediakortti
In English 
 
© 2002 Automaailma.com.  webmaster@automaailma.com.
Tuote- ja tavaramerkit ovat valmistajiensa omaisuutta.